Bakalar
Mnjami, to je nekakšna majoneza iz ribe in olivnega olja.
Tokrat smo jo naredili po starem receptu Luciove mame. Po treh dneh namakanja ribe
bakalarja, smo se lotili izdelave namaza. Bakalar smo najprej kuhali skoraj dve
uri. Nato sta ga tati L in Lucio
razkoščičila. Vendar sta morala paziti, da se bakalar pri tem ni ohladil, vse
posode, ki sta jih uporabljala so morale biti peklensko vroče. Na drobno smo sesekljali slane inčune, svež
peteršilj in česen. Segreli smo olivno olje in ga začeli dodajati bakalarju med
mešanjem in tolčenjem. Vsak bakalar ga različno pije, tako da je ta del procesa
lahko različno dolg.
Bakalar je zelo okusna jed, vendar pazite: zelo nasitna in zeeeeeelo
kalorična!
Bakalar predno postane bakalar:)
Nadenimo si predpasnik!
Vendar pazite Palčica A ne ve da, smo si ga sposodili:)
Poiščemo recept, najboljši je če je napisan v italjanščini.
Pri nas nihče ne govori italjansko. No Palček B zna par besed, recimo "albačo".....
Inčun narezan:)
Kuhan bakalar.
Koščice stran!
Nikar premalo olja.
Olje segrejemo in tudi stroke česna...
Potem pa ga tolčemo, dodamo olje, tolčemo, dodamo olje, tolčemo...doker se ne utrudimo:)